Alpeetako bailara ezkutu eta polit bat ezagutzeko
aitzakia polita. Merezi du errepidez bailararen
amaieraraino igotzea. Bidea motza da eta egun erdirako jarduera baterako
balio dezake. Lehen luzea izan ezik, bertan 6-7 m inguruko horma bertikala
baitago, bidea gneis beltzez osatutako plaka etzanetatik doa. Oso ongi
ekipatua. Jarduera luzatu nahi bada, luzeak motzagoak egin daitezke.
Kimikoz babestutako luzeetan aseguruak arrokaren
kolorearekin mimetizatzen dira. Bidea nondik doan hobeto ikusteko tarteka
parabolt batzuk utzi dituztela ematen du.
Iristeko:
Albertville – Moutiers – Landry – Peisey. Peisey
herriko Moulins auzoa gurutzatu eta hurrengo bihurgune handian (egurrezko etxea
handi baten aurrean dagoen bidegurutzean) kotxea aparkatu.
Bidegurutzea eta egurrezko etxea. |
Hurbiltzeko:
Zelaian ikusten diren bloke handien aldera egin
behar da (guk blokea egiten han jendea ikusi genuen). Horretarako etxearen
alboan jaiotzen den pista hartu behar da. Blokeen aurrera iristerakoan,
ezkerrean, bidetxo bat dago. Hori hartu eta berehala eskuinera biratu eta bloke
handien artetik igo bidearen hasierara igoko gaituen bidea aurkitzeko. Bidearen
hasierara hurbiltzeko erlaitz belartsu batetik iristen behar da.
L1
(25 m, 12 aseguru, 5c o 4a/A0). Amaierako 6-7 m inguruko horma bertikalera
iritsi arte, goroldio ugari duen (ez du eragozten) plaka etzanetik igotzen da.
Hormaren lehenengo 4 aseguruetan estutu beharra dago, baina gero euste leku
gehiago dago eta ongi igotzen da. Konplikatzen bada lasai-lasai A0 moduan egin
daiteke.
L2
(35 m, 12 aseguru, 4b). Hasieran plaka bat zertxobait bertikalagoa.
Ondoren etzan egiten da eta tarteko bilgune bateraino plaka zeihar etzan
batetik igotzen da. Ondoren, ezproiaren ertza jarraituz, plaka zeihar etzan
batetik igotzen da.
L3
(25 m, 11 aseguru, 4a). Plaka zeihar etzan
luzea.
Materiala: 12 zinta + bilgunerako
materiala. Luzeak laburtzen badira 7 zintekin egin daiteke. Friends eta
fisureroak soberan daude.
Arroka: Gneis beltza.
Orientazioa:
Hego-mendebaldea.
Iraupena: 1h20min.
0 comentarios:
Publicar un comentario